Lämpökerrastot: FinnSvala

Ensimmäinen tuoteartikkeli käsittelee lämpökerrastoja. Tarkemmin useimpien ulkoilijoiden rakasta luottoasua, merinovillakerrastoa. Oikeastaan tämän koko blogin perustaminen sai alkunsa lämpökerraston hankinnasta, ja siitä riemusta kun onnistuin löytämään juuri tarvitsemani paikallisen yrittäjän liikkeestä, kotimaiselta valmistajalta, ja vieläpä laadultaan kehutun tuotteen. Ajattelin, että tämä on täydellinen ostos, josta haluan päästä kertomaan muillekin.

Liike, jossa asioimme oli Ollin Erä ja Kalastus, joka on palvellut Rovaniemeläisiä eräilijöitä lähes 30 vuotta. Tuote taas oli FinnSvalan kerrasto, mallia Extreme. Kerrasto on 75% merinovillaa. Siinä on lähimpänä ihoa kosteutta siirtävä polypropyleenikerros, ja päällikerros on merinovillaa. Asu on nimensä mukaisesti hyvin kylmiin oloihin suunniteltu, kotimaassa valmistettu, ja hintaakin oli vähemmän kuin monilla tutummilla ulkomaisilla merkeillä.

Tein oman ostopäätökseni sympaattisen kauppiaan ja avainlippumerkin perusteella. Suositellakseni tuotetta muillekin, halusin selvittää vielä hieman taustoja. FinnSvalan nettisivut kertovat yrityksen valmistaneen alusasuja ja muita asusteita Kärsämäellä jo 60 vuotta. Tiedustelin yritykseltä suoraan kankaiden ja merinovillojen alkuperää, ja sainkin vastauksen nopeasti. Vastaus antoi uusien kerrastojen omistajalle lisää syitä hymyillä: kaikki kerrastoissa käytettävät kankaat neulotaan Suomessa. Langat tulevat keski-eurooppalaisilta toimittajilta Saksasta ja Italiasta. Merinovilla on aina mulesing-vapaata ja peräisin pääsääntöisesti Australiasta tai Uudesta-Seelannista. Tuotteen kotimaisuusaste on korkea, ja saamani vastauksen mukaan myös laadunvalvonta tarkkaa. Ei ihme, että olen lukenut kehuja tuotteista.

Kuvan lampaat ovat norjalaisia, eivätkä varmaankaan merinoa.
Kuvan lampaat ovat norjalaisia, ja tuskin merinoa.

FinnSvalan kerrasto on ollut ostopäivästä saakka ahkerassa käytössä. Extreme-talvikelejä vielä odotellaan Etelä-Suomeen, mutta kerrasto on tarjonnut lämpöä kosteankylmissä syyssäissä. Se on myös niin mukavan tuntuinen päällä, että se tulee koleana aamuna kotonakin helposti vedettyä päälle.

Lämpökerrastojen etsiminen päättyi onnellisesti: kokonaan Suomessa valmistettu kestävä ja korkealaatuinen kerrasto. Ei mitään syytä sortua kaukomailta rahdattuihin.

DSC_0809

2 vastausta artikkeliin “Lämpökerrastot: FinnSvala”

  1. Mulla on ollut käytössä Finnsvalann reikäkerrasto n. 10v aivan huipputuote. Märällä kelillä kuorivaate pysyy irti ihosta, ja kylmälä toinen kerrasto tuon päälle. kosteus siirtyy ja väliin jää hyvä ilmarako.

    Tykkää

    1. Joo tuosta verkkokerrastosta olen myös kuullut paljon kehuja, ja on kyllä itselläkin hankintalistalla. Kuulemma myös esim. melontapuvun alla ehdoton kun ilma liian lämmin kerrastolle, mutta olosuhteet ja kylmä vesi kuitenkin edellyttää kuivapukua.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s