Talvi tuli – lisää kerroksia päälle!

Kun nyt Etelä-Suomenkin lämpötilat ovat vihdoin hiponeet uskottavia talvilukemia, voi olla syytä pukea päälle lisää kotimaisia villakerrastoja. Aiemmin kehuinkin jo FinnSvalan mainioita kerrastoja. Suomessa tehtyjen lämpökerrastojen etsintä tuotti enemmänkin tulosta, ja meitä hemmotellaan suorastaan valinnan vaikeudella.

Delffi tekee uimapukuja ja merinokerrastoja. Delffin merinoasut ovat 100% merinovillaa, ja ne valmistetaan yhtiön omalla tehtaalla Tampereella. Kankaat neulotaan Orneuleella Orivedellä. Langat ovat peräisin Saksasta, ja villa on Uusi-Seelantilaista luomua.

Ruskovilla valmistaa monenlaista lämmikettä paitsi merinovillasta, myös villasilkistä, silkistä ja puuvillasta. Tehdas sijaitsee Artjärvellä ja myös Ruskovillan käyttämät merinovillalangat on kehrätty Saksassa. Villa on luomutuotettua ja tulee Argentiinasta ja Uruguaysta.

Tam-Silkin valikoimista löytyvät ulkoilijalle villasilkkiset kerrastot, mutta myös ratkaisu aiempaan alusasupulmaan. Kyllä vaan, suomalaisia alusvaatteitakin on saatavilla, tosin vain naisille. Materiaaleista löytyy villasilkin lisäksi silkkiä, puuvillaa ja bambua. Tam-Silkillä on Kangasalla sijaitsevan vaatetehtaan yhteydessä myös oma neulomo, jossa kaikki käytettävät kankaat neulotaan. Tam-Silkin käyttämä villasilkkilanka tulee niin ikään Saksasta, ja villa on peräisin Australiasta tai Etelä-Amerikasta.

Delffin, Ruskovillan tai Tam-Silkin tuotteita en ole vielä itse päässyt kokeilemaan, mutta hankintalistalle on jo päätynyt useampia. Kerron siis kokemuksia, kunhan niitä karttuu. Siihen saakka totean, että onneksi kylmässä maassamme vielä osataan itse valmistaa lämmittäviä vaatteita.

DSC_0194

 

2 vastausta artikkeliin “Talvi tuli – lisää kerroksia päälle!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s