Treenivaatteita

Urheilutopit, trikoot ja paidat kuuluvat niihin asioihin, joita tulee helposti ostettua asiaa kahta kertaa ajattelematta. Ainakin omat hankinnat on hyvin usein tullut tehtyä käytännössä ilman harkintaa, joko suoraan käyttöön tai heräteostona urheilukauppojen alennuslaareista. Vaatekaapin urheiluvaatehyllyn tuttujen merkkien lapuissa lukeekin sitten tyypillisesti Bangladesh, Indonesia, Cambodia tai ”outside EU”.

Kalliiksi itsensä brändänneet merkit kiskovat logostaan sen verran kovia hintoja, että Suomessa valmistetut tuotteet eivät itse asiassa ole yhtään kaukomailla tehtyjä kalliimpia. Monessa tapauksessa itse asiassa päin vastoin. Ja kyllähän kotimaisia merkkejä voi aina vähän ylpeämpänä esitellä salilla. Tai missä nyt kukin treenaa.

crow

Mia-Tuote valmistaa toppeja, trikoita ja muita ensisijaisesti tanssiin suunniteltuja, mutta yhtälailla mihin vain treeniin soveltuvia vaatteita. Tuotteet suunnitellaan ja ommellaan Tampereella, jossa sijaitsee myös Mia-Tuotteen tehtaanmyymälä. Kankaat yritys kertoo tilaavansa Italiasta, jossa ne valmistetaan alusta loppuun. Lycran osalta tarkoitus on jatkossa siirtyä käyttämään kokonaan kierrätyskuidusta valmistettuja kankaita. Tuotteita voi tilata Mia-Storesta tuotemerkeillä DanceStar ja OonaK collection.

Tanssitarvikeliike Piruetti myy niinikään monenlaisia muuhunkin kuin tanssiurheiluun sopivia treenivaatteita. Kaikki La Pirouette -tuotenimellä myytävät vaatteet ovat Piruetin omaa tuotantoa. Tuotteet leikataan ja ommellaan Tampereella, ja kankaat ovat kokonaan Euroopassa valmistettuja. Valikoima on melko laaja (esimerkiksi fitness-topit), ja kattaa sekä lasten että aikuisten koot. Valtaosa valikoimasta on naisille suunnattua, mutta miehillekin löytyy housuja ja paitoja.

Omaan käyttööni on tähän mennessä päätynyt Mia-Tuotteen treenitoppi ja Piruetin shortsit. Molemmat ovat hyvin suunniteltuja ja istuvia, eli niitä ei tarvitse liikkuessa nykiä mihinkään suuntaan. Kestävyyden ohella juuri tämä onkin treenivaatteiden ehkä tärkein ominaisuus. Kivoja värejä ja kuosejakin löytyy, joten taitavat ne urheilukaupan alennuskorit jäädä vähemmälle huomiolle jatkossa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s